Uudet Mavic 2 mallit nyt julkaistu

27.08.2018

DJI on julkaissut Mavic koptereiden odotetun seuraavan sukupolven. Uusia malleja on kaksi, Hasselbladin kameralla varustettu Mavic 2 Pro ja nelinkertaisen häviötömän Zoomin omaava Mavic 2 Zoom.

Molemmista malleista löytyvät mm. uusitut OcuSync 2.0 ja ActiveTrack 2.0 ominaisuudet sekä uudet Hyperlapse ja Hyperlight ominaisuudet. Molemmat kopterit myös esimerkiksi kuvaavat 4K videota edistyneellä korkeamman bittivirran H.265 codec-kompressiolla. 

Mavic 2 Pro-malliin on yhteistyössä Ruotsalaisen Hasselbladin kanssa suunniteltu L1D-20c kamera, joka on varustettu ainutlaatuisella Hasselblad Natural Color Solution (HNCS) teknologialla mikä mahdollistaa henkeäsalpaavat 20-megapikselin ilmakuvat upeilla väreillä. Kameran aukon kokoa voidaan säätää f/2.8 aina f/11 asti ja kameran entistä suurempi yhden tuuman CMOS kenno takaa paremman suorituskyvyn alhaisissa valotusolosuhteissa sekä kattavan ISO alan, aina ISO 12800 asti.

Mavic 2 Pro-malli tukee 10-bitin Dlog-M väriprofiilia mikä tallentaa yli miljardia väriä (verrattuna normaalien 8-bittisten värikoodaustekniikoiden 16 miljoonaan väriin) ja mahdollistaa korkean dynaamisen tason kuvatessa.

Mavic 2 Zoom -mallin valtti on dynaaminen perspektiivi. Mavic 2 Zoomin 1/2.3 tuuman 12-megapikselin kennossa on jopa nelinkertainen häviötön zoom, sisältäen kaksinkertaisen optisen zoomin (24mm – 48mm). Zoomaus mahdollistaa ilmaisuvoimaiset puolikuvat. Verratessa 24mm laajakulma linssiin, 48mm telefotolinssi tiivistää perspektiivin ja antaa klassisen cinemaattisen lookin. Zoom myös tekee uniikkien kohteiden kuten rakennusten, ajoneuvojen, eläinten ja ihmisten turvalliselta etäisyydeltä kuvaamisesta helppoa. Hybridi auto-focus-seurantasysteemin ansiosta kohteet pysyvät myös zoomattaessa tarkkoina ja terävinä.

Mavic 2 Zoomissa on myös täysin uusi Super Resolution– ominaisuus, jossa kuvatessa 24 mm vastaavalla kuva-alalla kamera tallentaa ja koostaa sen telefoto-linssillä yhdeksän kuvaa  joiden lopputulos on yksi 48-megapikselin super resolution-kuva. Verrattuna perinteisiin panorama kuviin, super-resolution kuva säilyttää paremmin kohteen alkuperäisen näkymän tarkemmalla sommitelmalla.

 

Molemmissa malleissa uusittu OcuSync 2.0 lähettää 1080p video signaalia jopa 8 kilometrin päähän. Kuvamateriaalia voidaan editoida ja ladata Full HD (FHD) tarkkuudella suoraan sosiaaliseen median ja alkuperäisiä lennon aikana otettuja kuvia voi tallentaa suoraan mobiililaitteelle ilman että niitä täytyisi ladata laitteesta erikseen manuaalisesti.

Häiriöiden minimoimiseksi OcuSync 2.0 version auto-switching ominaisuus vaihtaa tarvittaessa reaaliajassa lähetystaajuutta 2,4 GHz ja 5,8 Ghz välillä. Sen ansiosta Mavic 2 pystyy lähettäämään puhdasta signaalia myös olosuhteissa joissa on paljon häirintää.

Uudelleen suunnitellun runkorakenteen ansiosta sekä suorituskyky että aerodynamiikkaa ovat uusissa malleissa entistä paremmat ja niiden ansiosta Mavic 2 mallien maksimi nopeus on hyvissä olosuhteissa jopa 72 kph. Lentoaikaa on myös saatu jälleen kerran hippusen pidennettyä ja se on uusissa Mavic 2 koptereissa 31 minuuttia,

Ensimmäistä kertaa DJI drooneissa Mavic 2 –malleissa estesensorit löytyvät nyt kopterien kaikilta sivuilta. Niissä on eteen, taakse ja alaspäin kahden sensorin Dual Vision system-esteentunnistus; ylhäällä olevien esteiden havainnointiin kopteri käyttää Infrapunatunnistinta ja oikealle sekä vasemmalle on koptereissa yhden sensorin tunnistus.

DJI:n ActiveTrack 2.0 on myös päivitetty sekä laitteiston että ohjelmiston osalta. Mavic 2 mallit kartoittavat 3-uloitteista näkymää ympäristöstä pääkameran ja etusensoreidensa avulla, varmistaen näin entistä tarkemman kohteen seurannan. Lentoradan ennustealgorytmi auttaa seurannassa silloin kun kohde on väliaikaisesti poissa näkyvistä. Seuratessaan kohdetta Mavic 2 suunnittelee lentoreitin sen 3D-karttansa avulla. Kopteri lukee, tunnistaa ja väistää esteet laitteen edessä ja takana, kuvaten samalla kohdetta keskeytyksettä.

Panoraamoissa Mavic 2 tukee neljää eri panoramatilaa kuten Sphere, 180°, Horisontaali, ja Vertikaali ja Waypoint 2.0 ja POI 2.0 -ominaisuuksien päivitettyjen versioiden ansiosta lennon aloittaminen keskipisteestä tai reittipisteiden etukäteen lentäminen ei enää niitä käytettäessä ole tarpeellista.  

Sulje

Kirjaudu sisään

Et ole vielä rekisteröitynyt? Ei hätää, rekisteröidy täällä.

Unohdin salasanani

Sulje

Rekisteröidy

Unohdin salasanani