DJI Phantom 4 ensitestissä

18.03.2016

DJI Phantom 4

Nyt on saatu useammat testilennot DJI Phantom 4 kopterilla alle.

Paljon on testattu kopterin esteiden tunnistusjärjestelmää sekä uusia ”Smart” ominaisuuksia kuten Tapfly ja Active tracking.

Ensinnäkin Phantom 4 akku näyttäisi kestävän hitusen paremmin kuin edeltävä Phantom 3 akku. Pisin lento oli 24 minuuttia ennenkuin otimme kopterin alas.

Esteiden tunnistusjärjestelmä toimii hyvin ja käytännössä jos yrittää lentää taloa päin kopteri pysähtyy viimeistään 2 metrin päässä taloa eikä anna lentää lähemmäs taloa. Videolla näette, kun yritän lentää kokoajan taloa päin ja miten kopteri reagoi esteisiin.

Huomiona tuli sellainen asia, että DJI Phantom 4 kopteri ei näytä tunnistavan erittäin kapeita oksia, joten kannattaa olla huolellinen kun lentää puiden läheisyydessä.

Active tracking toimii yllättäen hyvin ihmisen hitaaseen seuraamiseen. Tässä pieni esimerkki raakamateriaalivideo siitä kun seuraa ihmistä. Kameraa tai kopterin ohjaukseen ei ole koskettu videon aikana.

Muutamia huomioita tuli mm. ihmisen liian nopeat käännökset, jolloin Phantom 4 kopteri käytännössä hukkasi etsittävän kohteen ja yritti etsiä sitä itsekseen sen jälkeen. Kerran taisi itse löytää ja lähteä uudestaan seuraamaan, mutta muuten joutui manuaalisesti etsimään kohteen uudelleen. Esteet Phantom 4 kopteri kyllä väistää tässäkin moodissa, mutta esimerkiksi puiden ohuet oksat ovat sellaisia mitä esteiden tunnistusjärjestelmä ei tunnista hyvin. Joten puiden lähettyvillä kannattaa olla varovainen.

Vielä viimeisenä vähän värkkäsin Active tracking päällä ja 1080p 120fps hidastukset ihmiseen. Raakamateriaalia tämäkin.

 

Osta DJI Phantom 4 kopteri täältä:

http://www.kyparakamerat.fi/tuote/dji-phantom-4/

Sulje

Kirjaudu sisään

Et ole vielä rekisteröitynyt? Ei hätää, rekisteröidy täällä.

Unohdin salasanani

Sulje

Rekisteröidy

Unohdin salasanani